Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Λουκασένκο προειδοποιεί τους Ευρωπαίους «να σκεφτούν σκληρά» για την Ουκρανία.

 
Ο Λουκασένκο προειδοποιεί τους Ευρωπαίους «να σκεφτούν σκληρά» για την Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας είπε ότι αυτή τη στιγμή λέγονται πολλά για τη σύγκρουση και ότι πολλοί έλεγαν ότι θέλουν ειρήνη σε αυτή τη γη

ΜΙΝΣΚ, 30 Σεπτεμβρίου. /TASS/. Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε την Παρασκευή ότι η ειρήνη στην Ουκρανία μπορεί να επιτευχθεί εντός ημερών, εάν οι Ευρωπαίοι το επιθυμούν.

"Δεδομένης της ειλικρινούς επιθυμίας των Ευρωπαίων, η ειρήνη μπορεί να είναι μέρες μακριά", ανέφερε η Belta, σύμφωνα με την Belta, που είπε ο Λουκασένκο όταν λάμβανε τα διαπιστευτήρια ξένων απεσταλμένων.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας είπε ότι επί του παρόντος λέγονται πολλά για τη σύγκρουση και ότι πολλοί έλεγαν ότι θέλουν ειρήνη σε αυτή τη γη. "Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους Ευρωπαίους επειδή αυτή η σύγκρουση εκτυλίσσεται στο ευρωπαϊκό μας σπίτι. Το επαναλαμβάνω ξανά και ξανά και έχω μια προειδοποίηση για τους Ευρωπαίους: σκεφτείτε σκληρά και κάντε ό,τι μπορείτε για χάρη της ειρήνης σε αυτό γης», προέτρεψε.

Ο Λουκασένκο χαρακτήρισε τη σύγκρουση μεταξύ των δύο αδελφικών εθνών ως τεράστια καταστροφή. «Αυτό είναι άμεσο αποτέλεσμα στρατηγικών ίντριγκων και της τεράστιας βλακείας, κυρίως από την πλευρά των δυτικών πολιτικών», αντέδρασε. Ο Λευκορώσος ηγέτης επανέλαβε επίσης ότι το Μινσκ έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να αποτρέψει αυτή την τρέλα και ότι πάντα ζητούσε συνομιλίες.

https://tass.com/world/1515881

Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό: Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο.

  Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό:  Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ. Ἑλληνικὴ φιλοσοφία.  Δυὸ λέξεις· ἀλλὰ λέξεις...