Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Λουκασένκο - Η Λευκορωσία να είναι μαζί με τη Ρωσία, η ένωσή τους πιο σφιχτή από το ΝΑΤΟ . Ο Λευκορώσος ηγέτης τόνισε ότι η Λευκορωσία δεν θα πολεμήσει στην Ουκρανία.

 Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο

ΜΙΝΣΚ, 30 Σεπτεμβρίου. /TASS/. Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο υποστήριξε ότι η Λευκορωσία ήταν και θα είναι μαζί με τη Ρωσία, ενώ η ένωσή τους είναι πιο κοντά από αυτή του ΝΑΤΟ.

"Δεν πρέπει να μας κατηγορήσετε για συνεπίθεση ή κάτι άλλο. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε μαζί με τη Ρωσία μας. Η ένωσή μας με τη Ρωσία είναι πιο σφιχτή από αυτή του μπλοκ του ΝΑΤΟ. Τι άλλο περιμένετε από εμάς; Τούτου λεχθέντος, λέμε ότι δεν θα πολεμήσουμε στην Ουκρανία. Ας συνεργαστούμε ειρηνικά", είπε ο Λευκορώσος ηγέτης στους πρεσβευτές ξένων χωρών στην τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων την Παρασκευή, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων BelTA.

Κατά τη γνώμη του Λουκασένκο, η Ουκρανία δεν μπορεί να κατηγορήσει τη Λευκορωσία για τίποτα. "Δεν ξεκινήσαμε μια σύγκρουση με την Ουκρανία. Ήταν αυτοί που έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους στα αεροπλάνα μας και κήρυξαν οικονομικό αποκλεισμό της Λευκορωσίας πριν οι δυτικές χώρες και οι ΗΠΑ [κάνουν το ίδιο]", είπε, προσθέτοντας ότι η Λευκορωσία πάντα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της προς τη Ρωσία, αλλά δεν συμμετείχε στην ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Ο αρχηγός του κράτους επανέλαβε ότι τρεις γύροι συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας πραγματοποιήθηκαν σε Λευκορωσικό έδαφος. "Γιατί τελείωσαν οι διαπραγματεύσεις, ποιος τις δίπλωσε; Μια ρητορική ερώτηση", είπε, προσθέτοντας ότι η Λευκορωσία έκανε τα πάντα για να σταματήσει τη σύγκρουση, αλλά "κάποιος χρειαζόταν αυτή την αιματοχυσία".

https://tass.com/world/1515763

Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό: Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο.

  Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό:  Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ. Ἑλληνικὴ φιλοσοφία.  Δυὸ λέξεις· ἀλλὰ λέξεις...