Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Η επισκευή του Nord Stream μπορεί να διαρκέσει τουλάχιστον έξι μήνες....Τέσσερις διαρροές αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream αποκαλύφθηκαν, με την πιο πρόσφατη να εντοπίστηκε από την ακτοφυλακή της Σουηδίας.

 Επικεφαλής της Επιτροπής Ενέργειας της Κρατικής Δούμας Πάβελ Ζαβάλνι

ΓΙΟΥΖΝΟ-ΣΑΧΑΛΙΝΣΚ, 29 Σεπτεμβρίου. /TASS/. Η αποκατάσταση των ρήξεων που σημειώθηκαν στις γραμμές των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 1 και Nord Stream 2 μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από έξι μήνες, πιστεύει ο Πάβελ Ζαβάλνι, ο οποίος είναι επικεφαλής της Επιτροπής Ενέργειας της Κρατικής Δούμας (κάτω βουλή).

Κατά τη γνώμη του, υπάρχουν δύο τρόποι για να διορθωθεί η ζημιά: η κατασκευή ενός κιβωτίου (ένας στεγανός θάλαμος που χρησιμοποιείται σε υποβρύχιες κατασκευαστικές εργασίες ή ως θεμέλιο - TASS), ή ανύψωση των αγωγών αερίου στην επιφάνεια.

"Ένας τρόπος είναι να κατασκευαστεί ένα κιβώτιο που θα φέρει στον σωλήνα. Θα γίνουν εργασίες στο κιβώτιο είτε για να αντικατασταθεί ο σωλήνας είτε να το διορθωθεί. Τα βάθη το επιτρέπουν. Φυσικά, θα πρέπει να γίνει μια πολύπλοκη υποβρύχια κατασκευή Τούτου λεχθέντος, το χρονοδιάγραμμα - ο σχεδιασμός, η κατασκευή και οι εργασίες - όλα αυτά θα διαρκέσουν όχι μόνο μήνες αλλά ακόμη περισσότερο. Η δεύτερη επιλογή είναι η ανύψωση [των σωλήνων]", είπε σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του Sakhalin Oil και Φόρουμ για το φυσικό αέριο την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανύψωση του αγωγού φυσικού αερίου στην επιφάνεια θα απαιτούσε γερανούς με ανυψωτική ικανότητα 3.000 τόνων.

«Στο πλαίσιο του σχεδιασμού αυτών των αγωγών φυσικού αερίου, ελήφθησαν υπόψη οι κίνδυνοι διακοπής των εργασιών του και, κατά συνέπεια, ελήφθη υπόψη η δυνατότητα επισκευής. Ως εκ τούτου, ο σωλήνας τοποθετήθηκε με τέτοιο τρόπο που θα καθιστούσε δυνατή Για να το ανυψώσω. Αυτό θα πάρει επίσης χρόνο, τεχνικό εξοπλισμό, γερανούς, πλοία κ.λπ. Αλλά, κατά τη γνώμη μου, τεχνικά είναι δυνατό. Μπορεί να πάρει πολύ χρόνο, δεν είναι ένας ή δύο μήνες, είναι έξι μήνες ή τουλάχιστον ένα χρόνο», εξήγησε ο Zavalny.

Σημείωσε ότι καθοριστικός παράγοντας για την επιλογή επιλογών είναι η διαθεσιμότητα εξοπλισμού του πλοίου για την πραγματοποίηση επισκευών.

«Πιθανώς, αυτά τα πλοία τοποθέτησης σωλήνων υπόκεινται σε κυρώσεις, επομένως απλά δεν θα τους επιτραπεί να χρησιμοποιηθούν για την επισκευή του αγωγού φυσικού αερίου», παραδέχτηκε ο νομοθέτης.

Ρήξη του αγωγού Nord Stream

Τέσσερις διαρροές αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream αποκαλύφθηκαν, με την πιο πρόσφατη να εντοπίζεται από την ακτοφυλακή της Σουηδίας.

Νωρίτερα, η εταιρεία Nord Stream AG ανέφερε ότι τρία νήματα των υπεράκτιων αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 υπέστησαν άνευ προηγουμένου ζημιές τη Δευτέρα. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Μόσχα «ανησυχεί βαθύτατα για τα νέα» και δεν απέκλεισε ότι η λειτουργία των αγωγών θα μπορούσε να είχε διαταραχθεί από μια πράξη δολιοφθοράς. Σουηδοί σεισμολόγοι ανέφεραν αργότερα ότι δύο εκρήξεις καταγράφηκαν κατά μήκος των αγωγών Nord Stream τη Δευτέρα.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συζητήσει την κατάσταση με τους αγωγούς σε συνεδρίαση στις 30 Σεπτεμβρίου που θα συγκληθεί κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας. Η Δανική Υπηρεσία Ενέργειας ανέφερε ότι μεγάλη ποσότητα αερίου είχε χυθεί στη θάλασσα. Τα αεροσκάφη και τα πλοία απαγορεύεται να πλησιάσουν την τοποθεσία πιο κοντά από πέντε ναυτικά μίλια.

https://tass.com/economy/1515185

Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό: Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο.

  Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό:  Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ. Ἑλληνικὴ φιλοσοφία.  Δυὸ λέξεις· ἀλλὰ λέξεις...