Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

ΨΗΦΟΦΟΡIΑ ΓΙΑ ΤΗΝ EΝΤΑΞΗ ΣΤΗ ΡΩΣIΑ - Το Κίεβο και η Δύση αμφισβητούν το αποτέλεσμα των δημοψηφισμάτων μη θέλοντας να αποδεχθούν την πραγματικότητα — διπλωμάτης Η Μαρία Ζαχάροβα τόνισε ότι τα δημοψηφίσματα στη ΛΔΔ, στο LPR, καθώς και στις περιφέρειες Kherson και Zaporozhye διεξήχθησαν σε πλήρη συμμόρφωση με τους κανόνες και τις αρχές του διεθνούς δικαίου και δεν έρχονται σε αντίθεση με τη διεθνή πρακτική.

 © Mikhail Tereshchenko/TASS

ΜΟΣΧΑ, 29 Σεπτεμβρίου. /TASS/. Το Κίεβο και οι Αμερικανοί διαχειριστές του δεν θέλουν να αποδεχτούν την πραγματικότητα, αμφισβητώντας κυνικά τη διαδικασία και τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων για την ένταξη στη Ρωσία στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ, καθώς και στις περιοχές Χερσώνα και Ζαπορόζιε, δήλωσε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών είπε η Μαρία Ζαχάροβα σε ενημέρωση την Πέμπτη.

«Το καθεστώς [του Ουκρανού προέδρου Βλαντιμίρ] Ζελένσκι και, φυσικά, το πιο σημαντικό, οι Αμερικανοί διαχειριστές του δεν θέλουν να αποδεχτούν την πραγματικότητα, δεν θέλουν να δουν αυτή την πλευρά του διεθνούς δικαίου. Αντίθετα, αμφισβητούν κυνικά τη διαδικασία του δημοψηφίσματος και τα αποτελέσματά του, θεωρώντας τα άκυρα», επεσήμανε ο διπλωμάτης.

Η Ζαχάροβα τόνισε ότι τα δημοψηφίσματα στο DPR, το LPR, καθώς και στις περιφέρειες Kherson και Zaporozhye διεξήχθησαν "σε πλήρη συμμόρφωση με τους κανόνες και τις αρχές του διεθνούς δικαίου και δεν έρχονται σε αντίθεση με τη διεθνή πρακτική, [ήταν] νόμιμα".

"Τα πάντα αμφισβητούνται: και η μορφή και η ουσία. Βάζουν ονόματα, κολλάνε ταμπέλες και κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να δείξουν τη σημασία και το δίκιο τους. Φυσικά, καταφεύγουν στην εικόνα της δημοκρατίας, που είναι ιερή για αυτούς." Η εκπρόσωπος συνέχισε, «Αυτές είναι δηλώσεις εκείνων που για πολλά χρόνια παραβιάζουν κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα παντού: στην Ουκρανία, στις δυτικές χώρες, στα εδάφη των κατεχόμενων χωρών σε διάφορα μέρη του κόσμου. Αυτό λένε όσοι συνέβαλαν στη μετατροπή του νεαρού ουκρανικού κράτους σε ολοκληρωτικό, επιθετικό, νεοναζιστικό κράτος. Και σήμερα ενθαρρύνει με χρήματα και όπλα να βομβαρδίζουν ειρηνικές πόλεις με πυροβολικό».

Στις 23-27 Σεπτεμβρίου, το DPR και το LPR, καθώς και η περιοχή Kherson και τα απελευθερωμένα εδάφη της περιοχής Zaporozhye, διεξήγαγαν δημοψηφίσματα για την ένταξη στη Ρωσία. Σε όλες αυτές τις περιοχές, η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων τάχθηκε υπέρ της ένταξης στη Ρωσική Ομοσπονδία. Την Τετάρτη, οι αρχηγοί των δημοκρατιών του Ντονμπάς και των περιοχών Kherson και Zaporozhye έστειλαν επίσημη έκκληση στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν προτείνοντας να γίνουν δεκτές οι περιοχές τους στη Ρωσία ως υποκείμενα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

https://tass.com/politics/1515259

Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό: Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο.

  Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό:  Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ. Ἑλληνικὴ φιλοσοφία.  Δυὸ λέξεις· ἀλλὰ λέξεις...