Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Η ψηφοφορία ξεκινά στις περιοχές Donbass, Kherson, Zaporozhye την τελευταία ημέρα των δημοψηφισμάτων.Τα δημοψηφίσματα έχουν αναγνωριστεί ως έγκυρα και στις τέσσερις περιφέρειες καθώς η συνολική συμμετοχή των ψηφοφόρων έχει ξεπεράσει το 50%

ΜΟΣΧΑ, 27 Σεπτεμβρίου. /TASS/. Ξεκίνησε η ψηφοφορία στις Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ (DPR, LPR), στις περιφέρειες Zaporozhye και Kherson την τελευταία ημέρα των δημοψηφισμάτων τους για την ένταξη στη Ρωσία.

Για λόγους ασφαλείας, οι κινητές εκλογικές επιτροπές διεξήγαγαν τη διαδικασία ψηφοφορίας τις πρώτες τέσσερις ημέρες της ψηφοφορίας, αλλά σήμερα οι ψηφοφόροι έχουν την ευκαιρία να προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα για να ψηφίσουν. Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 8:00 το πρωί και θα κλείσουν στις 16:00. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η καταμέτρηση των ψήφων και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των exit polls.

Οι κάτοικοι της ΛΔΔ μπορούν να ψηφίσουν σε 450 εκλογικά τμήματα σε όλη τη δημοκρατία και σε περισσότερα από 200 εκλογικά τμήματα στη Ρωσία. Η εκλογική αρχή του LPR δημιούργησε 461 σταθμούς στη δημοκρατία και άλλους 201 στη Ρωσία. Οι αρχές της περιφέρειας Zaporozhye άνοιξαν 394 εκλογικά τμήματα σε όλη την περιοχή και άλλα 102 στη Ρωσία, το DPR, το LPR και την περιοχή Kherson. Οκτώ εδαφικές και 198 περιφερειακές εκλογικές επιτροπές δημιουργήθηκαν στην περιφέρεια Χερσών, της οποίας οι κάτοικοι μπορούν επίσης να ψηφίσουν στην Κριμαία, τη Μόσχα και πολλές άλλες ρωσικές πόλεις.

Τα δημοψηφίσματα έχουν αναγνωριστεί ως έγκυρα και στις τέσσερις περιφέρειες καθώς η συνολική συμμετοχή των ψηφοφόρων έχει ξεπεράσει το 50%. Συνολικά το 86,89% των ψηφοφόρων ψήφισε στο DPR από το βράδυ της Δευτέρας. Η προσέλευση των ψηφοφόρων ανέρχεται επί του παρόντος στο 83,61% στο LPR, στο 63,58% στην περιφέρεια Kherson και στο 66,43% στην περιοχή Zaporozhye.

https://tass.com/politics/1513835

Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό: Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο.

  Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό:  Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ. Ἑλληνικὴ φιλοσοφία.  Δυὸ λέξεις· ἀλλὰ λέξεις...