Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ: Ξυπνά το υπερολίκονο Yellowstone, το οποίο αποτελεί απειλή για πέντε δισεκατομμύρια ανθρώπους;

 

Φωτογραφία: Profimedia

Η πιο θανατηφόρα παγκόσμια καταστροφή που θα μπορούσε να απειλήσει σοβαρά τη ζωή στη Γη είναι ένας αστεροειδής αντίκτυπος. Αμέσως μετά από αυτό, υπάρχουν υπερβόλα λόγω των οποίων στο παρελθόν υπήρξε μαζική εξαφάνιση της άγριας ζωής και των σημαντικών κλιματικών αλλαγών, αναφέρει "Jutarnji".

Τα supervolcanoes - υπάρχουν 20 στον πλανήτη μας - εκρήγνυνται κατά μέσο όρο κάθε εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια και φαίνεται ότι το επόμενο είναι το American Yellowstone, γνωστό σε όλους ως εθνικό πάρκο. Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει αυξανόμενη εικασία ότι η Yellowstone θα μπορούσε να ξυπνήσει, πιο πρόσφατα από τον Αμερικανό ερευνητή δημοσιογράφο Brian Walsh, ο οποίος έχει γράψει για το Newsweek, το Bloomberg και το Time, όπως αναφέρεται στο νέο King End του χρόνου ".

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο Yellowstone ξέσπασε τρεις φορές. Για πρώτη φορά 2,1 εκατομμύρια χρόνια πριν, 1,3 εκατομμύρια χρόνια πριν και 640 χιλιάδες χρόνια πριν. Έτσι, η επόμενη έκρηξη, σύμφωνα με ορισμένους υπολογισμούς, είναι θέμα της χρονιάς. Η Yellowstone είναι σχετικά ενεργή, με περίπου 3.000 σεισμούς το χρόνο.

Εάν υπήρχε μια μεγάλη έκρηξη, περίπου πέντε δισεκατομμύρια άνθρωποι στη Γη θα κινδύνευαν. Φυσικά, δεν θα υπήρχε τίποτα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η περιοχή κοντά στο ηφαίστειο θα ήταν γεμάτη μάγμα, ενώ οι γύρω ΗΠΑ θα καλύπτονταν με ένα μέτρο τέφρας.

Σε αυτήν την κατακλυσμική πρόβλεψη φέρνει άσχημα νέα για όλους τους ανθρώπους εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Κατά τη διάρκεια της έκρηξης, λόγω τοξικών αερίων όπως το διοξείδιο του θείου, η όξινη βροχή θα έπεφτε και ολόκληρος ο πλανήτης θα καλύφθηκε με ένα παχύ σύννεφο. Αυτό το σύννεφο θα απωθούσε τις ακτίνες του ήλιου και ένας ηφαιστειακός χειμώνας θα διαρκούσε για αρκετά χρόνια. Σύμφωνα με μια προβολή των Ηνωμένων Εθνών του 2012, εάν η χώρα είχε ηφαιστειακό χειμώνα, η προμήθεια ανθρώπινων τροφίμων θα διαρκούσε μόνο 74 ημέρες.

Ωστόσο, υπάρχει κάτι ενθαρρυντικό για ολόκληρη την ιστορία. Πριν από δύο χρόνια, η NASA συγκέντρωσε μια ομάδα εμπειρογνωμόνων για την επίλυση ή τον περιορισμό των προβλημάτων με την Yellowstone. Έχουν μια ιδέα ότι, εκτός από την πρόληψη μιας έκρηξης, θα παράγει επίσης ηλεκτρική ενέργεια. Το κόστος αυτού του έργου είναι 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια, και απλά, στις υδροθερμικές δεξαμενές νερού κάτω από το Yellowstone, το κρύο νερό θα "εγχυθεί" για την εξαγωγή θερμότητας από το ηφαίστειο, το οποίο θα μπορούσε να εμποδίσει το μάγμα να φτάσει στη θερμοκρασία. λόγω του οποίου εκρήγνυται.

https://www.slobodenpecat.mk/el/%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-supervolcano-jeloustoun-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CF%83%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B1/

Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό: Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο.

  Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό:  Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ. Ἑλληνικὴ φιλοσοφία.  Δυὸ λέξεις· ἀλλὰ λέξεις...