Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Το Κρεμλίνο παραδέχεται ότι το περιστατικό του Nord Stream θα μπορούσε να είναι τρομοκρατική επίθεση . Όταν ρωτήθηκε εάν η Μόσχα θα επιδιώξει διεθνή έρευνα, ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι "όλα θα εξαρτηθούν από την κατάσταση".

 Ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ

ΜΟΣΧΑ, 29 Σεπτεμβρίου. /TASS/. Ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ παραδέχτηκε την Πέμπτη ότι οι εκρήξεις στο Nord Stream θα μπορούσαν να ήταν τρομοκρατική επίθεση.

Όπως είπε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη, «είναι αδύνατο να απαντηθεί το ερώτημα για τη δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών στη διερεύνηση της έκτακτης ανάγκης, καθώς δεν έχουμε ουσιαστικές επαφές και συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας. "

«Ταυτόχρονα, η άνευ προηγουμένου φύση αυτού του γεγονότος -φαίνεται ότι πρόκειται για κάποιο είδος τρομοκρατικής επίθεσης, πιθανώς σε κρατικό επίπεδο- απαιτεί φυσικά πολύ ενεργή, έντονη συνεργασία. Πρόκειται για μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση που απαιτεί επείγουσα έρευνα », τόνισε ο Πεσκόφ.

Όταν ρωτήθηκε εάν η Μόσχα θα επιδιώξει διεθνή έρευνα, είπε ότι «όλα θα εξαρτηθούν από την κατάσταση».

"Φυσικά, θα απαιτηθεί συνεργασία πολλών χωρών εδώ. Στην κατάσταση οξείας έλλειψης επικοινωνίας και απροθυμίας πολλών χωρών να έχουν επαφή μαζί μας σε τόσο ευαίσθητους τομείς, προκύπτουν πολλά ερωτήματα", εξήγησε ο Πεσκόφ.

Διαρροή αγωγού Nord Stream

Την Τρίτη, η Nord Stream AG ανέφερε για «πρωτοφανή ζημιά» τη Δευτέρα που επηρέασε τρεις γραμμές των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 που καταγράφηκαν μέσα σε αρκετές ώρες. Το πρώτο εντοπίστηκε κατά μήκος του Nord Stream 2 κοντά στο νησί Bornholm της Δανίας και στη συνέχεια ανακαλύφθηκαν δύο διαρροές. Η Υπηρεσία Ενέργειας της Δανίας ανέφερε ότι είχε εκροεί μεγάλη ποσότητα φυσικού αερίου. Τα αεροσκάφη και τα σκάφη έλαβαν οδηγίες να παραμείνουν τουλάχιστον πέντε μίλια μακριά από τον τόπο του συμβάντος.

Αργότερα, Ελβετοί σεισμολόγοι δήλωσαν ότι δύο εκρήξεις καταγράφηκαν κατά μήκος των διαδρομών και των δύο αγωγών τη Δευτέρα. Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαρακτήρισε τα επεισόδια ως δολιοφθορά και προειδοποίησε ότι «οποιαδήποτε σκόπιμη διακοπή είναι απαράδεκτη [και] θα οδηγήσει στην ισχυρότερη δυνατή απάντηση». Η Σουηδική Ακτοφυλακή ανακάλυψε άλλη μια διαρροή αερίου από τους αγωγούς την Πέμπτη.

https://tass.com/world/1515157

Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό: Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο.

  Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό:  Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ. Ἑλληνικὴ φιλοσοφία.  Δυὸ λέξεις· ἀλλὰ λέξεις...