Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΤΟΝΜΕ .

Ποιοι είναι οι Dönme;

Οι Dönme είναι μια ομάδα Εβραίων που ισχυρίστηκαν ότι ήταν μουσουλμάνοι αλλά στην πραγματικότητα συνέχισαν να ασκούν τον Ιουδαϊσμό κρυφά, προκειμένου να εξαπατήσουν τους αληθινούς μουσουλμάνους. οι Dönme ζούσαν κυρίως σε περιοχές δυτικά της Μικράς Ασίας, συμμετείχαν ενεργά στην καταστροφή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και επομένως του Χαλιφάτου, και αυτό, ιδίως ενσωματώνοντας τις τάξεις της ομάδας Unity and Progress που υποκίνησε πραξικόπημα στην Τουρκία στις αρχές του 20ού αιώνα. Πρέπει να ξέρετε ότι οι Dönme είναι ενεργοί σήμερα και συνεχίζουν να επιβουλεύονται το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους, είναι τέλεια ενσωματωμένοι στις ανώτερες τάξεις της τουρκικής κοινωνίας, βρίσκονται σε βασικές θέσεις στους τομείς της οικονομίας, του πολιτισμού και των μέσων ενημέρωσης, γιατί μέσα κυριαρχίας της κοινωνίας.

Η ίδρυση των Dönme και οι πιο εμβληματικοί εκπρόσωποί τους:

Οι Dönme αντλούν την προέλευσή τους από τη δράση ενός Εβραίου που ονομάζεται Sabbataï Tzevi (1626-1675). ο τελευταίος είναι Εβραίος ισπανικής καταγωγής, αλλά είναι Τούρκος από τη γέννηση και την κουλτούρα, και ήταν το 1648 που αυτός ο Sabbatai ισχυρίστηκε ότι ήταν ο Μεσσίας που περίμεναν οι Εβραίοι και ότι το πραγματικό του όνομα ήταν Mordechai Tzevi, οι Τούρκοι όπως έδωσαν. είναι το όνομα του Καραμαντσάτι.
Αυτός ο ψεύτικος μεσσίας έκανε πολλούς οπαδούς, γι' αυτό έγινε επικίνδυνος και ντροπιαστικός για τις οθωμανικές αρχές που σύντομα τον φυλάκισαν, επιπλέον ζήτησαν από τους μελετητές να συζητήσουν μαζί του για να διαλύσουν τους εκκεντρικούς ισχυρισμούς του. Στη συνέχεια, όταν ο Sabbataï έμαθε ότι επρόκειτο να καταδικαστεί σε θανατική ποινή, επέλεξε να ασπαστεί το Ισλάμ και πήρε ως μουσουλμανικό όνομα Mehmed Efendi. Έτσι, συνέχισε να προπαγανδίζει τις αποκλίνουσες ιδέες του, αλλά αυτή τη φορά ως Μουσουλμάνος, διέταξε τους οπαδούς του να δηλώσουν δημόσια ότι είναι Μουσουλμάνοι αλλά να συνεχίσουν να ασκούν τον Ιουδαϊσμό τους κρυφά. Ο Sabbataï ζήτησε από τις οθωμανικές αρχές την άδεια να συγκεντρώσει το έργο του για έκκληση στο Ισλάμ εντός της εβραϊκής κοινότητας, η τελευταία του την έδωσε. μπόρεσε λοιπόν να συνεχίσει το δόλιο έργο του με απόλυτη ελευθερία και εκμεταλλεύτηκε αυτή τη χρυσή ευκαιρία για να συνεχίσει το σχέδιό του για την καταστροφή του Ισλάμ. Ωστόσο, μετά από όλα τα ίδια δέκα χρόνια αυτού του υπονομευτικού έργου κατά του Ισλάμ, η οθωμανική εξουσία συνειδητοποίησε ότι το Ισλάμ του Σαμπατάι ήταν τέχνασμα, έτσι εξορίστηκε στην Αλβανία όπου και πέθανε λίγο αργότερα.
Σημειωτέον ότι οι Τούρκοι έδωσαν στους οπαδούς του δόγματος του Dönme το όνομα Dounmak, είναι τουρκικός όρος που έχει για κατεύθυνση την επιστροφή.
Εκτός από τον ιδρυτή της αίρεσης Dönme, Sabbataï Tzevi, οι άλλες μεγάλες μορφές αυτής της αίρεσης είναι: Ibrâhâm Nathân, είναι ένας Εβραίος τον οποίο ο Sabbataï έστειλε στους ανθρώπους για να κηρύξει το μήνυμά του σε αυτούς. Ο Joseph Baylousof, ο τελευταίος ήταν ο διάδοχος του Sabbatai μετά τον θάνατό του, καθώς και ο πατέρας της δεύτερης συζύγου του «αφεντικού», αυτού του ψεύτικου Ταλμουδικού Μουσουλμάνου που έδωσε στον εαυτό του το όνομα 'Abd al-Ghafûr Efendi. Ο Mustafa Djalbi, είναι ο αρχηγός της ομάδας Qâqâchiyya, ο τελευταίος είναι μία από τις τρεις ομάδες που χωρίστηκαν από το αρχικό Dönme, αυτές οι τρεις ομάδες είναι επομένως οι Ya'âqiba, οι Qâqâchiyya και οι Qâbâtidjiyya.
Κανένα από τα γραπτά αυτών των χαρακτήρων δεν έχει δημοσιευθεί και ως εκ τούτου έχει γίνει προσβάσιμο στον μεγαλύτερο αριθμό. από την άλλη, τα γραπτά τους συνεχίζουν να διαδίδονται κρυφά μεταξύ των οπαδών αυτής της αίρεσης.

Ιδεολογία και πεποιθήσεις Dönme:

- Οι Dönme είναι πεπεισμένοι ότι ο Sabbataï Tzevi είναι ο Μεσσίας του Ισραήλ που ανακοινώθηκε στην εβραϊκή παράδοση.
- Λένε ότι το πρώτο σώμα του Sabbatai ανέβηκε στον ουρανό μετά το θάνατό του, μετά ότι ο τελευταίος επέστρεψε στη γη με εντολή του Θεού με τη μορφή αγγέλου που φορούσε χαλαρό χιτώνα και τουρμπάνι με αποστολή να ολοκληρώσει το μήνυμά του.
- Παριστάνουν τους μουσουλμάνους δημόσια, αλλά συνεχίζουν να ασκούν τον Ιουδαϊσμό στα κρυφά και φθονούν τους μουσουλμάνους.
- Δεν νηστεύουν, δεν προσεύχονται ή δεν κάνουν μεγάλη πλύση (al-ghusl) μετά το σεξ. από την άλλη πλευρά, φαινομενικά εκτελούν ορισμένες ισλαμικές τελετές σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως κατά τη διάρκεια των γιορτών, αλλά αυτό είναι απλώς ένα τέχνασμα, όπως έχουν υιοθετήσει ορισμένες παραδόσεις από τους Τούρκους για να τους εξαπατήσουν και να τους κάνουν να πιστέψουν ότι είναι πράγματι καλοί. μουσουλμάνοι.
- Απαγορεύεται στο Dönme να παντρεύονται άτομα εκτός της αίρεσης, όπως με αληθινούς μουσουλμάνους, επιπλέον, η Dönme μπορεί να έχει πρόσβαση στην ουσιαστική γνώση της αίρεσης και στη βαθιά ιδεολογία της μόνο μετά το γάμο.
- Μνημονεύουν πολλές δικές τους γιορτές, είναι περίπου είκοσι από αυτές, ανάμεσά τους βρίσκουμε μια άδοξη γιορτή κατά την οποία όλα τα φώτα σβήνουν και ασκούνται στο σκοτάδι των συλλογικών οργίων, νομίζουν ότι τα παιδιά που γεννιούνται από αυτά οι άθλιες σχέσεις είναι ευλογημένες και επομένως αποκτούν μια μορφή αγιότητας μεταξύ των μελών της αίρεσης.
- Οι Dönme φορούν τα δικά τους ρούχα, για παράδειγμα, οι γυναίκες φορούν αποκλειστικά κίτρινα παπούτσια και οι άνδρες, από την πλευρά τους, φορούν λευκά μάλλινα καλύμματα κεφαλής στα κεφάλια τους που περιβάλλονται από ένα πράσινο τουρμπάνι.
- Απαγορεύεται στους Dönme να αναλάβουν την πρωτοβουλία να χαιρετήσουν πρώτα τους μη-Dönme.
- Οι Dönme είναι ενάντια στη χρήση πέπλου για τις γυναίκες, υποκινούν περαιτέρω τους ανθρώπους σε ηθικά αδικήματα και απαλλάσσονται από όλες τις καλές αξίες, πιέζουν για παράδειγμα την ανάμειξη των φύλων για να διαφθείρουν τους νέους από τη μουσουλμανική κοινότητα.

Η ιδεολογική και θρησκευτική προέλευση του Dönme:

- Οι πεποιθήσεις και οι παραδόσεις των Dönme προέρχονται απευθείας από την αυθεντική εβραϊκή θρησκεία, επομένως έχουν όλα τα βασικά χαρακτηριστικά των αληθινών Εβραίων, όπως δόλο, πονηριά, διπροσωπία, ψέματα, δειλία ή ακόμα και προδοσία. με λίγα λόγια, οι Dönme είναι γνήσιοι Εβραίοι που παρουσιάζονται ως Μουσουλμάνοι στα μάτια όλων, αλλά αυτός είναι μόνο ένας τρόπος για να προσπαθήσουν να καταστρέψουν το Ισλάμ εκ των έσω.
- Οι Dönme έχουν καλές και στενές σχέσεις με τον Τεκτονισμό, έτσι οι περισσότεροι από τους μεγάλους ηγέτες και κύριους του Dönme κατέλαβαν επίσης υψηλές θέσεις σε αυτήν τη σατανική και αθεϊστική θρησκεία που είναι ο Τεκτονισμός.
- Οι Dönme συμμετέχουν ενεργά στα σχέδια για διεθνή σιωνιστική κυριαρχία.
- Η Dönme κατέχει και διευθύνει τις τουρκικές εφημερίδες με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία, όπως την εφημερίδα Huriyat, το περιοδικό Life, το περιοδικό History, το περιοδικό Maliyat ή την εφημερίδα Jumhuriyat. Είναι σημαντικό να πούμε ότι όλα αυτά τα περιοδικά είναι αριστερών τάσεων και έχουν μεγάλη επιρροή στην τουρκική κοινή γνώμη.

Τοποθεσίες του Dönme:

Η συντριπτική πλειοψηφία των Dönme ζει στην Τουρκία, ασκούν μεγάλη επιρροή σε αυτή τη χώρα μέσω των μέσων ενημέρωσης και της οικονομίας που είναι εν μέρει στα χέρια τους, επιπλέον κατέχουν καίριες θέσεις στην κυβέρνηση. Ήταν επίσης στην αρχή της συγκρότησης της ομάδας Unity and Progress, της οποίας τα περισσότερα μέλη ήταν Dönme, όπως συνέβαλαν πολύ στην προώθηση της ανεξιθρησκίας στην Τουρκία, που είναι μια μουσουλμανική χώρα, χειραγωγούσαν ιδιαίτερα πολλούς αφελείς νεαρούς μουσουλμάνους προκειμένου να πετύχουν τους καταστροφικούς στόχους τους σε αυτή τη χώρα.

Συνοψίζοντας, μπορούμε να πούμε ότι οι Dönme είναι στην πραγματικότητα Εβραίοι που ισχυρίζονται ότι ασκούν το Ισλάμ, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τους Μουσουλμάνους. Πράγματι, χρησιμοποίησαν αυτό το τέχνασμα για να εκδικηθούν το Ισλάμ και τη διεφθαρμένη τουρκική κοινωνία προσπαθώντας να καταστρέψουν τις ισλαμικές τελετουργίες και παραδόσεις, με τον οποίο έπαιξαν κεντρικό ρόλο στην πτώση του Τούρκου σουλτάνου. του Οθωμανικού Χαλιφάτου.

https://www.islamweb.net/fr/article/192043/Histoire-et-croyances-des-Donme

Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό: Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο.

  Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό:  Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ. Ἑλληνικὴ φιλοσοφία.  Δυὸ λέξεις· ἀλλὰ λέξεις...