Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Το ΝΑΤΟ διεξήγαγε ασκήσεις κοντά στο σημείο διαρροής του Nord Stream τον Ιούλιο — Η Μαρία Ζαχάροβα τόνισε επίσης ότι η περιοχή είναι γεμάτη με ΝΑΤΟϊκές υποδομές

 ΜΟΣΧΑ, 29 Σεπτεμβρίου. /TASS/.
 Οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ πραγματοποίησαν ασκήσεις τον Ιούλιο χρησιμοποιώντας εξοπλισμό βαθέων υδάτων κοντά στο σημείο διαρροών Nord Streams, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε ενημέρωση την Πέμπτη.

«Τον Ιούλιο έγιναν ασκήσεις του ΝΑΤΟ με τη χρήση εξοπλισμού βαθέων υδάτων στην περιοχή του νησιού Μπόρνχολμ», είπε.

Η Ζαχάροβα τόνισε επίσης ότι η περιοχή είναι γεμάτη με υποδομές του ΝΑΤΟ.

Την Τρίτη, η εταιρεία Nord Stream AG ανέφερε ότι τρία νήματα των υπεράκτιων αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 υπέστησαν άνευ προηγουμένου ζημιά τη Δευτέρα. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Μόσχα «ανησυχεί βαθύτατα για τα νέα» και δεν απέκλεισε ότι η λειτουργία των αγωγών θα μπορούσε να είχε διαταραχθεί από μια πράξη δολιοφθοράς. Σουηδοί σεισμολόγοι ανέφεραν αργότερα ότι δύο εκρήξεις καταγράφηκαν κατά μήκος των αγωγών Nord Stream τη Δευτέρα.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καταδίκασε τα περιστατικά ως δολιοφθορά, επισημαίνοντας ότι «οποιαδήποτε σκόπιμη διακοπή της ευρωπαϊκής ενεργειακής υποδομής είναι απαράδεκτη και θα οδηγήσει στην ισχυρότερη δυνατή απάντηση». Την Πέμπτη, η σουηδική ακτοφυλακή ανακάλυψε άλλη μια διαρροή αερίου από τους αγωγούς Nord Stream και Nord Stream 2.

https://tass.com/politics/1515273

Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό: Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο.

  Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό:  Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ. Ἑλληνικὴ φιλοσοφία.  Δυὸ λέξεις· ἀλλὰ λέξεις...