Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Πούτιν λυπήθηκε βαθιά για την «απάνθρωπη» τρομοκρατική επίθεση στο σχολείο Izhevsk — Κρεμλίνο - Το πρωί της Δευτέρας, ένας άγνωστος δράστης άνοιξε πυρ στο σχολείο 88 στο Izhevsk και αυτοκτόνησε μετά την επίθεση

 ΜΟΣΧΑ, 26 Σεπτεμβρίου. /TASS/. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι βαθιά λυπημένος για τη σημερινή απάνθρωπη τρομοκρατική ενέργεια σε σχολείο στο Ιζέφσκ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ο πρόεδρος εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια σε όλους εκείνους που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, τα παιδιά τους σε αυτό το τραγικό περιστατικό και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση σε όσους τραυματίστηκαν στην απάνθρωπη τρομοκρατική επίθεση», είπε ο Πεσκόφ.

«Ο Πούτιν είναι βαθιά λυπημένος για τον θάνατο ανθρώπων, παιδιών στην τρομοκρατική επίθεση στο σχολείο που φαινομενικά διαπράχθηκε από μέλος μιας νεοναζιστικής ομάδας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, ο Ρώσος ηγέτης έχει ήδη τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Αλεξάντερ Μπρετσάλοφ, τον ηγέτη της Ουντμούρτια όπου βρίσκεται το Ιζέφσκ, την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Τατιάνα Γκολίκοβα, τον υπουργό Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο και τον υπουργό Παιδείας Σεργκέι Κράβτσοφ που έχει ήδη αναχωρήσει για το Ιζέφσκ.

"Έχουν δοθεί όλες οι απαραίτητες οδηγίες και αεροπλάνα του υπουργείου Έκτακτης Ανάγκης με ομάδες γιατρών, ψυχολόγων, νευροχειρουργών και άλλων ειδικών έχουν ήδη αποσταλεί στο Ιζέβσκ. Όλα τα απαραίτητα κοινωνικά ζητήματα θα επιλυθούν", κατέληξε ο προεδρικός εκπρόσωπος.

Πυροβολισμοί σε σχολείο στο Izhevsk

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο αριθμός των νεκρών από πυροβολισμούς σε σχολείο στο Ιζέφσκ ανήλθε στους 13, μεταξύ των οποίων επτά παιδιά. Από το περιστατικό τραυματίστηκαν επίσης 21 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 14 παιδιά.

Το πρωί της Δευτέρας, ένας άγνωστος δράστης άνοιξε πυρ στο Σχολείο 88 στο Izhevsk και αυτοκτόνησε μετά την επίθεση. Οι ερευνητές είπαν ότι ο άνδρας φορούσε ένα μαύρο μπλουζάκι με ναζιστικά σύμβολα και ένα κράνος από μπαλακλάβα. Δεν βρέθηκαν έγγραφα για τον εγκληματία, ο οποίος αυτή τη στιγμή ταυτοποιείται. Έχει ανοίξει ποινική υπόθεση.

https://tass.com/emergencies/1513491

Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό: Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο.

  Ο Άγιος Νεκτάριος για τον Ελληνισμό:  Το ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ κείμενο. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ. Ἑλληνικὴ φιλοσοφία.  Δυὸ λέξεις· ἀλλὰ λέξεις...