Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Η «πτώση» των πρωθυπουργών; Το κύμα των δυτικών πρωθυπουργών που παραιτούνται για να συνεχιστεί, προβλέπει ο απεσταλμένος Στις 22 Ιουνίου, το βουλγαρικό κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφο δυσπιστίας στην κυβέρνηση του Kiril Petkov και στη συνέχεια οι πρωθυπουργοί της Εσθονίας, της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιταλίας ανακοίνωσαν την παραίτησή τους.

 Kiril Petkov 

Στις 22 Ιουνίου, το βουλγαρικό κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφο δυσπιστίας στην κυβέρνηση του Kiril Petkov και στη συνέχεια οι πρωθυπουργοί της Εσθονίας, της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιταλίας ανακοίνωσαν την παραίτησή τους.

ΜΟΣΧΑ, 28 Ιουλίου 2022. /TASS/. Η «πτώση» των πρωθυπουργών στη Δύση θα συνεχιστεί καθώς η δημόσια δυσαρέσκεια μεταξύ των πολιτών τους αυξάνεται κυρίως λόγω του ότι οι κυβερνήσεις τους τηρούν τη γραμμή της Ουάσιγκτον ενώ ενεργούν ενάντια στα δικά τους συμφέροντα, επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις για τη στρατιωτική ασφάλεια και τον έλεγχο των όπλων στη Βιέννη, ο Konstantin Gavrilov είπε στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24 την Πέμπτη.

«[Στο πλαίσιο των εξελίξεων στη Δύση], δεν πρόκειται για τους λαούς, <…>, για τις κυβερνήσεις που υποτάσσονται στους Αμερικανούς και υπακούουν σε όλες τις οδηγίες τους», είπε ο διπλωμάτης. "Σύντομα ο κόσμος θα τα αντιμετωπίσει, είμαι απολύτως πεπεισμένος γι' αυτό. Δείτε πώς πέφτουν οι πρωθυπουργοί. Η "πτώση" θα συνεχιστεί", τόνισε ο Γκαβρίλοφ.

Στις 22 Ιουνίου, το βουλγαρικό κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφο δυσπιστίας στην κυβέρνηση του Κιρίλ Πέτκοφ. Στις αρχές Ιουλίου, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την παραίτησή του μετά από μια αλυσίδα σκανδάλων στο εσωτερικό του κόμματος. Την παραίτησή της ανακοίνωσε και η πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλλας. Ο λόγος ήταν μια διάσπαση στον δικομματικό κυβερνητικό συνασπισμό. Στα τέλη Ιουλίου υπέβαλε την παραίτησή του και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι.

https://tass.com/politics/1486109