Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Ρωσική αντιπροσωπεία συμμετέχει στην οικονομική συνάντηση της G20.

 
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών, τα περισσότερα από τα έθνη της Ομάδας των Είκοσι συμμερίζονται την άποψη ότι όλοι οι περιορισμοί πρέπει να αρθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της παγκόσμιας αγοράς λιπασμάτων και τροφίμων

ΜΟΣΧΑ, 17 Ιουλίου. /TASS/. Μια ρωσική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και της Κεντρικής Τράπεζας συμμετείχε στην τρίτη συνεδρίαση της Ομάδας των Είκοσι υπουργών Οικονομικών και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών στην Ινδονησία στις 15-16 Ιουλίου.

«Η ρωσική αντιπροσωπεία σημείωσε ότι η χρήση χρηματοοικονομικών μέτρων ως μέσο κυρώσεων προκαλεί τεκτονικές αλλαγές στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική αρχιτεκτονική και τέτοιες αλλαγές συνεπάγονται περαιτέρω κατακερματισμό του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος», δήλωσε την Κυριακή το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών, σχολιάζοντας τη συνάντηση της G20. Αποτελέσματα.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών, τα περισσότερα από τα κράτη της Ομάδας των Είκοσι συμμερίζονται την άποψη ότι όλοι οι περιορισμοί πρέπει να αρθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της παγκόσμιας αγοράς λιπασμάτων και τροφίμων. Ωστόσο, η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G20 δεν έδωσε τελικό ανακοινωθέν, παρά τις προσπάθειες της προεδρίας, πρόσθεσε.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε βασικά στη σταθεροποίηση των αγορών ενέργειας και τροφίμων, αποτρέποντας τον κατακερματισμό του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού και οικονομικού συστήματος. Η ρωσική αντιπροσωπεία υπενθύμισε ότι ο τρέχων πληθωρισμός είχε προκληθεί από την περιορισμένη ζήτηση και μια θεμελιώδη ασυμφωνία μεταξύ των νομισματικών και πιστωτικών και φορολογικών και δημοσιονομικών κινήτρων.

Η Ομάδα των Είκοσι Εθνών συμφώνησε να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για να γεφυρώσει το φυσικό αέριο και να ανταποκριθεί στις παγκόσμιες απειλές και να βοηθήσει τις χώρες χαμηλού εισοδήματος.

Η φωλιά υπουργική σύνοδος της G20 θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνεδρίασης των διοικητικών οργάνων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας που έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2022 στην Ουάσιγκτον.

https://tass.com/economy/1481059