Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Ρωσία, Ουγκάντα ​​μιλούν για ενεργειακή συνεργασία, χρήση πυρηνικών τεχνολογιών, λέει ο Λαβρόφ.

 Ο Ρώσος κορυφαίος διπλωμάτης τόνισε ότι τα μέρη σκοπεύουν να επεξεργαστούν τα θέματα πριν από την επόμενη συνεδρίαση της διακυβερνητικής επιτροπής για την εμπορική και οικονομική συνεργασία, που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2022

ENTEBBE /Ουγκάντα/, 26 Ιουλίου. /TASS/. Η Ρωσία και η Ουγκάντα ​​συζήτησαν υποσχόμενες ιδέες για συνεργασία στον ενεργειακό τομέα και τη χρήση πυρηνικών τεχνολογιών, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου μετά την επίσκεψη στην Ουγκάντα ​​την Τρίτη.

«Σήμερα, συζητήσαμε θέματα σχετικά με την οικονομική μας συνεργασία. Υπάρχουν πολλά υποσχόμενες ιδέες για τομείς όπως η ενέργεια, η γεωλογική εξερεύνηση, η εξόρυξη, η επιστήμη, οι τηλεπικοινωνίες, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και η γεωργία, έργα που σχετίζονται με τη συνεργασία στη χρήση πυρηνικών τεχνολογιών στην ιατρική και τη γεωργία. καθώς και συνεργασία στην εκτόξευση ενός δορυφόρου της Ουγκάντα ​​στη γήινη τροχιά», επεσήμανε.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, η Ρωσία και η Ουγκάντα ​​συμφώνησαν να εξετάσουν τη δυνατότητα ίδρυσης κοινού εργαστηρίου για την καταπολέμηση των επιδημιών.

Ο Ρώσος κορυφαίος διπλωμάτης τόνισε ότι τα μέρη σκοπεύουν να επεξεργαστούν τα θέματα πριν από την επόμενη συνεδρίαση της διακυβερνητικής επιτροπής για την εμπορική και οικονομική συνεργασία, που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2022.

Επιπλέον, ο Λαβρόφ τόνισε ότι η 13η Οκτωβρίου 2022 θα σηματοδοτήσει την 60ή επέτειο των διμερών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουγκάντα. «Συμφωνήσαμε να το γιορτάσουμε με τον κατάλληλο τρόπο», είπε ο Λαβρόφ.

https://tass.com/politics/1485071