Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

Κρεμλίνο - Οι πρόεδροι της Ρωσίας και του Ουζμπεκιστάν συζητούν βασικά θέματα διμερούς συνεργασίας.

 
24 ΙΟΥΛΊΟΥ, 15:19

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος Πούτιν έστειλε ένα τηλεγράφημα συγχαρητηρίων στον Shavkat Mirziyoyev και υπέγραψε διάταγμα με το οποίο απονέμεται στον Ουζμπεκιστάν το παράσημο του Alexander Nevsky.

ΜΟΣΧΑ, 24 Ιουλίου. /TASS/. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχάρη τον Πρόεδρο του Ουζμπεκιστάν Σαβκάτ Μιρζιγιόγιεφ για τα 65α γενέθλιά του στην τηλεφωνική τους επικοινωνία την Κυριακή, κατά την οποία οι πρόεδροι συζήτησαν επίσης τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και διεθνή θέματα, αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

Οι πρόεδροι "αντάλλαξαν απόψεις για βασικά ζητήματα της διμερούς αλληλεπίδρασης. Έγινε επίσης αναφορά σε ορισμένα διεθνή θέματα, μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη συνάντηση των Αρχηγών Κρατών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), η οποία έχει προγραμματιστεί στο Ουζμπεκιστάν το φθινόπωρο". προστέθηκε η υπηρεσία Τύπου. «Επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία δέσμευση για την ολόπλευρη ενίσχυση των ρωσοουζμπεκικών σχέσεων στρατηγικής εταιρικής σχέσης και συμμαχίας», ανέφερε.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος Πούτιν έστειλε ένα τηλεγράφημα συγχαρητηρίων στον Σαβκάτ Μιρζιγιόγιεφ και υπέγραψε διάταγμα με το οποίο απονέμεται στον Ουζμπέκο ηγέτης το παράσημο του Αλεξάντερ Νιέφσκι.

https://tass.com/russia/1484135