Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

“Το Ισραήλ θα πληρώσει για την κατάρριψη του IL-20”: Η Ρωσία απειλεί να κλείσει όλες τις εβραϊκές οργανώσεις – Προς αποχώρηση ο ισραηλινός πρέσβης Βαθαίνει επικίνδυνα η κρίση Ρωσίας-Ισραήλ - Ποια μέτρα εξετάζουν


 Βαθαίνει η κρίση Ρωσίας-Ισραήλ καθώς όπως αποκαλύπτουν ισραηλινές πηγές, το ρωσικό υπουργείο δικαιοσύνης έστειλε επιστολές σε όλες(!) τις εβραϊκές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην χώρα απειλώντας τους με λουκέτο, Πλέον η κρίση Ρωσίας-Ισραήλ κινδυνεύει να βγει εκτός ελέγχου.

Η Ρωσία αρνήθηκε και την είσοδο ισραηλινής αντιπροσωπείας στη Μόσχα

 για συνομιλίες με τους φόβους να εντείνονται για ολική ρήξη μεταξύ των δύο χωρών.

Το προγραμματισμένο ταξίδι νομικής αντιπροσωπείας του Ισραήλ στη Ρωσία ακυρώθηκε για δεύτερη φορά καθώς η Μόσχα δεν εξέδωσε βίζα στα μέλη της αντιπροσωπείας.

 Στο Ισραήλ εξετάζουν ακόμη και ανάκληση του πρέσβη κάτι που είναι θέμα χρόνου να συμβεί αν η Ρωσία κλείσει τις εβραϊκές οργανώσεις.

Θα κλείσουν όλες οι Εβραϊκές Οργανώσεις;

Πολλές εβραϊκές οργανώσεις στη Ρωσία έχουν λάβει απειλητικές επιστολές τις τελευταίες εβδομάδες από το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με το έργο τους, παρόμοια με την επιστολή που έλαβε το Εβραϊκό Πρακτορείο νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αποκαλύπτουν ισραηλινά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, αρκετές εβραϊκές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση με αυτή του Jewish Agency. Το πρακτορείο έλαβε μια επιστολή από τη ρωσική κυβέρνηση, που έλεγε ότι μπορεί να θεωρηθεί “ξένος πράκτορας”, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε βίαιο κλείσιμο του οργανισμού.

σραηλινά ΜΜΕ σημειώνουν ότι αυτοί οι οργανισμοί, που λειτουργούν κυρίως από αμερικανικά ή ισραηλινά κεφάλαια, αποφάσισαν υπό το βάρος των ρωσικών απειλών να εκτελούν μόνο εργασίες που είναι αναγκαίες ή επείγουσες. Επίσης υιοθετούν πλέον χαμηλό δημόσιο προφίλ.

Ρωσοεβραϊκές πηγές ανέφεραν ότι ο Οργανισμός βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση στη Ρωσία εδώ και πολλά χρόνια.

«Θυμάμαι ότι συμμετείχα σε ένα συνέδριο aliyah του Οργανισμού στη Ρωσία πριν από περίπου επτά χρόνια, και το έκλεισε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας [FSB RF]», είπε μια πηγή σχετικά με την κύρια διάδοχη υπηρεσία της Σοβιετικής Ένωσης. KGB, «Οι πράκτορες της FSB συνόδευσαν πραγματικά τους Ισραηλινούς συμμετέχοντες στη διάσκεψη κατά την πτήση τους προς το Ισραήλ».

Θα ανακληθεί ο πρέσβης του Ισραήλ;

Το πρωί της Κυριακής, όπως ενημέρωσε το WarNews247, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Yair Lapid συγκάλεσε ειδική συνεδρίαση για το θέμα με τη συμμετοχή ανώτατων αξιωματούχων του  πρωθυπουργικού Γραφείου, του Υπουργείου Εξωτερικών, του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, καθώς και του υπουργού Κατασκευών Ze’ev Elkin και του υπουργού Οικονομικών Avigdor Lieberman λόγω της εξοικείωσής τους με τη ρωσική νοοτροπία.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, ο Έλκιν και ο Λίμπερμαν τήρησαν σκληρή γραμμή κατά της Ρωσίας, λέγοντας ότι μόνο μια σκληρή απάντηση θα φέρει αποτελέσματα.