Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Μεντβέντεφ - Η Ρωσία δεν μπορεί να αγνοήσει τις απειλές που προέρχονται από το ΝΑΤΟ.

 «Πρέπει να μάθουμε τα μαθήματα της ιστορίας, αλλά θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι μια σειρά από χώρες αγνοούν αυτά τα μαθήματα», προειδοποίησε ο Αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

VOLGOGRAD, 17 Ιουλίου. /TASS/. Η Ρωσία δεν μπορεί να αγνοήσει τις απειλές που προέρχονται από το ΝΑΤΟ, το οποίο διαθέτει όπλα τελευταίας τεχνολογίας με στόχο τη Ρωσία, δήλωσε την Κυριακή ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Έγινε έτσι ώστε αφού έπαψε να υπάρχει το Σύμφωνο της Βαρσοβίας, οι γείτονές μας, που ήταν μέλη του ΝΑΤΟ, δεν διαλύθηκαν αλλά συνέχισαν να εδραιώνονται. Δεν έκαναν κανένα συμμετρικό βήμα και, παρά τις διάφορες υποσχέσεις που έδιναν εδώ και 30 χρόνια, έχουν δέχθηκε περισσότερες χώρες στη Βορειοατλαντική συμμαχία και επεκτάθηκε πιο κοντά στα σύνορα της χώρας μας. Οι στόχοι τους παρέμειναν αμετάβλητοι και τα υπερσύγχρονα όπλα τους εξακολουθούν να στοχεύουν τη χώρα μας. Κανείς δεν τους έχει αποσύρει", είπε. προσθέτοντας ότι η χώρα μας συνεχίζει να είναι ο στόχος των πυρηνικών τους οπλοστάσιων.

«Δεν μπορούμε να είμαστε αδιάφοροι για αυτό», τόνισε. "Παρά τις προσπάθειές μας να οικοδομήσουμε φιλικές σχέσεις, η ζωή είναι ζωή και η κρίση των πυραύλων της Κούβας τη δεκαετία του 1960, άλλες εξελίξεις στον πλανήτη και η τρέχουσα κατάσταση το δείχνουν. Εάν δεν ανταποδώσετε, αν αγνοήσετε τέτοιες απειλές, καταλήγει πολύ δυστυχώς».

«Μια απειλή απώλειας της κυριαρχίας μπορεί να μην είναι τόσο επικίνδυνη για μια μικρή χώρα καθώς είναι μέρος μιας ένωσης χωρών που την υποστηρίζει», σημείωσε. "Είναι μοιραία επικίνδυνο για τη χώρα μας, η οποία είναι μοναδική. Αν δεν υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, δεν θα υπάρχουμε καθόλου. Ολόκληρη η ιστορία του 20ου αιώνα το αποδεικνύει."

«Πρέπει να μάθουμε τα μαθήματα της ιστορίας, αλλά θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι μια σειρά από χώρες αγνοούν αυτά τα μαθήματα», προειδοποίησε.

https://tass.com/politics/1481073