Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Ο Μεντβέντεφ λέει ότι η επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι προληπτική αυτοάμυνα «Αυτή η απόφαση είναι σε πλήρη συμμόρφωση με τους κανόνες και τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

 VOLGOGRAD, 17 Ιουλίου. /TASS/. Η Ρωσία έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, ως εκ τούτου η ειδική της επιχείρηση στην Ουκρανία είναι σύμφωνη με τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε την Κυριακή ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

"Αυτή η απόφαση είναι σε πλήρη συμμόρφωση με τους κανόνες και τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Έχοντας υπόψη ότι κάθε χώρα έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, <…> ένα κράτος έχει το δικαίωμα σε προληπτική αυτοάμυνα. Και αυτό θα πρέπει να έχει κατά νου», είπε σε μια συνάντηση με βετεράνους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη νότια περιοχή του Βόλγκογκραντ της Ρωσίας.

«Δεν είναι μια απλή απάντηση στις εχθρικές ενέργειες κάποιου, αλλά είναι ένα προληπτικό μέτρο για την εξουδετέρωση μιας στρατιωτικής απειλής», τόνισε. "Και αυτή η στρατιωτική απειλή, δυστυχώς για τη χώρα μας, προήλθε από ένα πρώην τμήμα του κοινού μας κράτους, το οποίο είναι ιδιαίτερα τραγικό και λυπηρό για εμάς. Λοιπόν, γνωρίζουμε ότι οι Ουκρανοί δεν είναι εχθροί για εμάς. Αλλά αυτοί οι άνθρωποι που έχουν την εξουσία εκεί , οι εθνικιστικοί κύκλοι <…>, αποτελούν πραγματική απειλή για την ασφάλειά μας».

Αυτοί, σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, αποτελούν απειλή για την ασφάλεια του Ντονμπάς, πολλοί άνθρωποι που «βρίσκονται στριμωγμένοι μεταξύ του ουκρανικού καθεστώτος» και του εδάφους της Ρωσίας.

https://tass.com/politics/1481069