Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Η εικόνα που πάγωσε το ΝΑΤΟ: Η αγκαλιά Ερντογάν στον Πούτιν και η φράση “είστε αδέρφια μου” – Το Αντίο της Τουρκίας & η “Αντιαμερικανική συμμαχία” .Τα εύσημα και το "αγκάθι" της Συρίας

 Eικόνες σοκ για το ΝΑΤΟ έρχονται από την Τεχεράνη με τον πρόεδρο της Τουρκίας να δίνει…αγκαλιά στον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν δείχνοντας σε ποια συμμαχία ανήκει πραγματικά. Το βίντεο είναι αποκαλυπτικό. Ο Ερντογάν αισθάνεται τον Πούτιν ως προστάτη του και τον κρατά συνεχώς.

Ταυτόχρονα, μετά το πέρα των συνομιλιών σε πηγαδάκι μεταξύ των τριών ηγετών, ο Ερντογάν αποκάλεσε τους προέδρους Ιράν και Ρωσίας… “αδέλφια μου”! Ο Ερντογάν πιθανότατα σπάει κάθε ρεκόρ για χώρα μέλους(;) του ΝΑΤΟ και γράφει Ιστορία.

Αυτή η πληροφορία μεταδίδεται από την πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη. Τα βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω .

Κρίνοντας από το κλίμα των συνομιλιών, η συνάντηση πήγε καλά αλλά παραμένει ένα βασικό αγκάθι: Η Συρία.

Ο Ερντογάν παραπονέθηκε αρκετές φορές και έντονα στους προέδρους Ιράν και Ρωσίας λέγοντας πως “τα λόγια δεν αρκούν” και πρέπει “να περάσουμε στην πράξη”. Πούτιν και Ραϊσί τον δικαιολόγησαν πλήρως πλην όμως δεν του έδωσαν πράσινο φως για νέα τουρκική εισβολή.

Δεν αποκλείεται όμως να υπάρξει αιφνιδιασμός και να λάβει χώρα κοινή επιχείρηση Ρωσίας-Τουρκίας-Ιράν στην Συρία. Ο Β.Πούτιν επέμενε στην ανάγκη εκδίωξης των Αμερικανών από την χώρα συνεπώς κάτι ετοιμάζεται στο παρασκήνιο.

Πάντως το σίγουρο είναι ότι Ρωσία, Τουρκία και Ιράν τελειώνουν τις κουρδικές δυνάμεις SDF. Ακόμη και χωρίς τουρκική εισβολή, δεν υπάρχει περίπτωση επιβίωσης της δύναμης αυτής. Εκτός αν οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε άνοιγμα νέου μετώπου και αποστολή χερσαίων δυνάμεων με σκοπό την δημιουργία κουρδικού κράτους. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει.

Εντύπωση προκαλεί και η θερμή χειραψία του Β.Πούτιν με τον Ανώτατο θρησκευτικό Ηγέτη του Ιράν.

https://warnews247.gr/i-eikona-pou-pagose-to-nato-i-agkalia-erntogan-ston-poutin-kai-i-frasi-eiste-aderfia-mou-se-pliri-ischy-antiamerikaniki-symmachia/