Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

«Πειρατεία και ληστεία»: Ρώσος γερουσιαστής αποδοκιμάζει το Μαυροβούνιο για πάγωμα περιουσίας Την Τετάρτη, ο ιστότοπος του υπουργικού συμβουλίου του Μαυροβουνίου δημοσίευσε ένα έγγραφο σύμφωνα με το οποίο η δημοκρατία άρχισε να δεσμεύει ακίνητα ρωσικής ιδιοκτησίας.

 Ο Ρώσος Πρώτος Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Βλαντιμίρ Τζαμπάροφ.

ΜΟΣΧΑ, 28 Ιουλίου. /TASS/. Παγώνοντας ακίνητα που ανήκουν σε Ρώσους, το Μαυροβούνιο έχει εμπλακεί σε πειρατεία και ληστείες και αυτό θα βλάψει στη συνέχεια την οικονομία και τις φιλικές του σχέσεις με τη Ρωσία, δήλωσε ο Πρώτος Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Βλαντιμίρ Τζαμπάροφ σε συνομιλία με το TASS την Πέμπτη. .

"Το Μαυροβούνιο ξεκίνησε αυτόν τον καταστροφικό δρόμο που ακολουθεί όλη η Ευρώπη και οι ΗΠΑ, τον δρόμο της πειρατείας και της ληστείας. Αυτό συμβαίνει γιατί όσοι έφεραν χρήματα εκεί και αγόρασαν ακίνητα, ήρθαν όλοι με νόμιμα κεφάλαια. Έτσι, [οι αρχές του Μαυροβουνίου ] δεν έχουν λόγους για κατάσχεση ή δέσμευση [οτιδήποτε]», τόνισε ο γερουσιαστής.

Κατά τη γνώμη του, οι Μαυροβούνιοι κάνουν μεγάλο λάθος, αφού πολλοί Ρώσοι τουρίστες έκαναν ανέκαθεν διακοπές σε αυτή τη βαλκανική χώρα. "Αγαπήσαμε αυτή τη χώρα. Νομίζω ότι η οικονομία του Μαυροβουνίου θα καταρρεύσει. Δεύτερον, όσο σκληρά κι αν προσπαθούν να φιλήσουν τα αφεντικά τους (ΝΑΤΟ και ΕΕ), τίποτα δεν θα βγει από αυτό. [Είναι] μια χώρα χωρίς πόρους, μια μάλλον αδύναμη χώρα και θα συνεχίσουν να ζουν από τα χαρίσματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», επέμεινε ο πολιτικός. "Το Μαυροβούνιο έχασε έναν καλό φίλο όπως η Ρωσία. Και δεν έχει αποκτήσει κανέναν νέο", σημείωσε.

Ο νομοθέτης επανέλαβε επίσης ότι πριν από 15 χρόνια, οι Ρώσοι ήταν ενθουσιασμένοι με την αγορά ακινήτων στο Μαυροβούνιο. Κατά τη γνώμη του, πολλοί από αυτούς παρασύρθηκαν. Ο Dzhabarov πιστεύει ότι ήταν λάθος επειδή ένα άτομο πρέπει να έχει ακίνητη περιουσία μόνο στη χώρα καταγωγής του.

Την Τετάρτη, ο ιστότοπος του υπουργικού συμβουλίου του Μαυροβουνίου δημοσίευσε ένα έγγραφο σύμφωνα με το οποίο η δημοκρατία άρχισε να δεσμεύει ακίνητα ρωσικής ιδιοκτησίας. Στις 10 Ιουνίου, ο υπουργός Εσωτερικών του Μαυροβουνίου Filip Adzic είπε ότι η χώρα θα παγώσει 44 ρωσικά ακίνητα ως μέρος των κυρώσεων που στοχεύουν η Ρωσία που επιβλήθηκαν λόγω της ειδικής επιχείρησης της Μόσχας στην Ουκρανία.

Την 1η Μαρτίου, οι αρχές του Μαυροβουνίου προσχώρησαν σε όλες τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας. Ο πρόεδρος της χώρας Μίλο Ντουκάνοβιτς δήλωσε αλληλεγγύη στην Ουκρανία μετά τη σύνοδο κορυφής των κρατών μελών του ΝΑΤΟ. Τούτου λεχθέντος, διάφορες πόλεις του Μαυροβουνίου διοργανώνουν συγκεντρώσεις για την υποστήριξη της Ρωσίας. Οι κάτοικοι του βαλκανικού έθνους απαιτούν την άρση των αντιρωσικών κυρώσεων και τη συγκέντρωση 6.000 υπογραφών που απαιτούνται προκειμένου το κοινοβούλιο της χώρας να εξετάσει ψήφισμα για το θέμα.

https://tass.com/politics/1485925