Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Ο Μεντβέντεφ επικρίνει το καθεστώς του Κιέβου ως παράλογο, ορίζει την κατάρρευσή του Μιλώντας σε μια συνάντηση με βετεράνους, είπε ότι το Κίεβο θα συνειδητοποιήσει αργά ή γρήγορα ότι η Ρωσία θα έχει επιτύχει τους στόχους της αποστρατιωτικοποίησης και αποναζοποίησης της χώρας ούτως ή άλλως.

 Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ

VOLGOGRAD, 17 Ιουλίου. /TASS/. Οι αρχές στην Ουκρανία ήταν παράλογες στην προσπάθειά τους να συνεχίσουν τη στρατιωτική τους επιχείρηση «μέχρι την τελευταία ουκρανική θέση», δήλωσε την Κυριακή ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Μιλώντας σε μια συνάντηση με βετεράνους, είπε ότι το Κίεβο ελπίζει ότι θα συνειδητοποιήσει αργά ή γρήγορα ότι η Ρωσία θα είχε επιτύχει τους στόχους της για αποστρατιωτικοποίηση και αποναζοποίηση της χώρας ούτως ή άλλως. Ωστόσο, είπε ότι η ελπίδα ήταν μάλλον αδύναμη, «καθώς η συμπεριφορά τους ήταν παράλογη».

«Οι ατελείωτες προσπάθειες να συνεχιστεί ο αγώνας έως ότου, όπως έλεγαν, η τελευταία θέση της Ουκρανίας θα οδηγήσει σίγουρα σε κατάρρευση του υπάρχοντος πολιτικού καθεστώτος, παρά τις προσπάθειές τους να απαντήσουν», είπε ο Μεντβέντεφ.

https://tass.com/politics/1481051