Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Ο Γερμανός Scholz - Η ΕΕ θα διατηρήσει τις κυρώσεις εάν η ειρήνη στην Ουκρανία υπογραφεί με τους όρους της Ρωσίας — Το μέρος της νέας πραγματικότητας είναι ότι η ΕΕ έχει επίσης εδραιωθεί, δήλωσε ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

 ΒΕΡΟΛΙΝΟ, 18 Ιουλίου. /TASS/. Η ΕΕ δεν θα αποσύρει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία για την κατάσταση στην Ουκρανία, εάν η Μόσχα και το Κίεβο υπογράψουν ειρηνευτική συνθήκη με τους όρους της Ρωσίας, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς στο άρθρο του για την Frankfurter Allgemeine Sonntagzeitung, που δημοσιεύθηκε την Κυριακή.

"Το μέρος της νέας πραγματικότητας είναι ότι η ΕΕ έχει επίσης εδραιωθεί. Αντέδρασε στη ρωσική επιθετικότητα αρκετά ομόφωνα και επέβαλε άνευ προηγουμένου σκληρές κυρώσεις", είπε ο Σολτς. «Ξέραμε από την αρχή ότι θα πρέπει ενδεχομένως να διατηρήσουμε αυτές τις κυρώσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα».

«Και είναι επίσης σαφές ότι ούτε μία από αυτές τις κυρώσεις δεν θα αποσυρθεί σε περίπτωση ειρήνης, που υπαγορεύεται από τη Ρωσία», συνέχισε. «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για μια συμφωνία με την Ουκρανία για τη Ρωσία από αυτόν που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτός από τους Ουκρανούς».

"Θα υποστηρίξουμε την Ουκρανία για όσο διάστημα θα χρειαστεί αυτή την υποστήριξη: οικονομική, ανθρωπιστική, οικονομική και με αποστολές όπλων. Ταυτόχρονα, εγγυόμαστε ότι το ΝΑΤΟ δεν θα γίνει πλευρά του πολέμου", ισχυρίστηκε ο Σολτς.

https://tass.com/world/1481153